Kontakt
info@ikram.dk

Lille godbid til iværksættere – Konkrete tips

Lille godbid til iværksættere – Konkrete tips

For mange er det en uoverkommelig opgave at starte en ny virksomhed op. Det behøver dog ikke være så svært, og du vil faktisk blive forbavset, hvor let det er i vores moderne tidsalder. Vi har her samlet en lille udpluk af de råd og muligheder, vi anbefaler vores kunder til at gøre brug af, som de starter deres nye og spændende virksomhed op. 

Lav en forretningsplan:

En forretningsplan giver overblik over en allerede forvirrende og skræmmende opstart. Det synkiggør din drøm og ide for andre og måske mere relevant, for dig selv.

  1. Benyt en prædefineret skabelon eller udvikl din egen i et regneark, så du har alt hvad du behøver ét sted.
  2. Start ud med at introducere din ide og idegrundlag.
  3. Hvilke mål har du og hvilke ressourcer har du at gøre brug af.
  4. Kom endvidere ind på dine planer for markedsføring. Her er det en god ide allerede nu, at klart definere din målgruppe. Det er også en god ide at definere virksomhedens udviklingsplan. Hvor du ser dig selv og din nye virksomhed om et år, to år osv.
  5. Opsæt et budget, så du har styr på din økonomi.

Der er mange andre punkter, som du kan plotte ind i din forretningsplan og alt relevant bør noteres. Jo mere du får struktur over dine muligheder og ønsker, desto bedre kan du eksekvere dem i praksis.

Tag på en eller flere Iværksætterkursus

På et Iværksætterkurs kommer du godt rundt om din virksomhed, så du bliver rustet til livet som iværksætter. Der vil ofte blive arbejder med din forretningsidé og du vil få hjælp med at ruste dig til livet som iværksætter og selvstændig. Typisk kombinerer et kursus med flere workshops, undervisning, gruppearbejde og eventuelle foredrag. Det er den perfekte mulighed for sparring og ideudvikling. Den viden du får til kursuset skal du huske at få omsat til brugbare handlinger for din virksomhed.

Deltag i iværksætterugen

I år danner Uge 46  rammen om en lang række tiltag for iværksættere.  Det er muligt at deltage i mere end 200 arrangementer under titlen ”Danmarks iværksætteruge”.  Iværksætteri og vækst er på dagsorden, hvor fokus er potentielle vækstområder, der kan skabe arbejdspladser og økonomisk vækst. Iværksætter ugen er en del af Global Entrepreneurship Week, hvor  Danmark deltager for fjerde gang. Iværksætter ugen har i år titlen ”Power til iværksættere og virksomheder i vækst”, og støtter ambitionen om, at Danmark skal have flere vækstvirksomheder.

 

Søg finansering og tilskud gennem tilgængelige danske fonde og programmer

Vi har  samlet et udvalg af de største danske fonde og programmer, der yder tilskud til  iværksættere.

  • Markedsmodningsfonden: Hjælper virksomheder med at få deres nye produkter hurtigere på markedet. Fonden uddeler 135 mio. kr. årligt til virksomheder, der vil teste og tilpasse deres innovative produkter i et realistisk miljø hos potentielle kunder.
  • Grøn Omstillingsfond: Støtter grønne løsninger, som indeholder udvikling af nye produkter, nye serviceydelser eller nye forretningsmodeller. Der gives tilskud til projekter med budget på mindst 500.000 kr., som maksimalt varer 2 år. Støtteberettigede projekter skal være inden for et eller flere af disse områder:
  • EUDP: Fonden støtter danske virksomheder i at udvikle og demonstrere nye innovative energiteknologier. Ansøgere kan få 2.5-50 mio. kr. til teknologiudvikling og demonstration samt netværk til udviklingspartnere og marked ved succesfuld anvendelse af programmet.

Få hjælp af professionelle iværksætter forretnings-udviklere

Vi hjælper iværksættere og etablerede virksomheder, med at skabe vækst ikke blot online men også offsite. Vores fokus er dog bredt og vi har ikke en indsnævret kompetence primært for iværksættere. Her beror vi på samarbejdspartnere, herunder virksomheden “Webin“, som har specialiseret sig i at hjælpe og tilbyde hjemmesider til iværksættere, markedsføring og forretnings udvikling. Hvor vi anskuer en forretning på helikopterplan, så eksekverer de den praktisk med den nødvendige materiel der skal til for at en virksomhed for succes.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *